Yeni Continental Kör Nokta Uyarı Sistemi Tanıtıldı

Continental , ticari araçlara hızlı ve kolayca takılabilen bir kör nokta uyarı sistemi piyasaya sürüyor. Bu trafik güvenliği teknolojisinin bugüne kadar tek tedarikçisi olan teknoloji şirketi, bisiklet sürücülerini ve yayaları algılayabilip sınıflandırabilen özel radar tabanlı bir sistem sunuyor. Bu son teknoloji, daha eski ticari araçlara dahi uyum sağlıyor. Continental’in ticari araçlar ve hizmetler iş birimi başkanı Gilles Mabire, savunmasız yol kullanıcılarının güvenliğini arttırmanın önemli bir sosyal sorumluluk olduğunu söylüyor.

Kör Nokta Uyarı Sistemi AB’de Zorunlu Hâle Gelecek

Gitgide sayısı artan bisiklet kullanıcıları için trafik güvenliği sağlanması büyük önem taşıyor. Infas’ın araştırması, koronavirüs nedeniyle, giderek daha fazla insanın toplu taşıma yerine bisiklet kullandığını gösteiyor. Continental’in yeni kör nokta uyarı sistemi ; yaya, bisiklet ya da scooter sürücüsü, otobüs ya da kamyonun yan tarafındaki kör noktaya gelir gelmez ticari aracın sürücüsünü uyararak güvenliği önemli ölçüde artırıyor. 2024’e kadar bu gibi sistemler AB’deki tüm yeni kamyonlar için kademeli olarak zorunlu hâle gelecek.

Kör Nokta Uyarı Sistemi Continental Tecrübesini Yansıtıyor

Stasista araştırması, şu anda Almanya’da kayıtlı üç milyondan fazla araç olduğunu gösteriyor. Yeni Continental kör nokta uyarı sistemi her araca kolayca takılabiliyor. Sensör sistemi dikiz aynasına takılıyor ve aracın yan tarafında dört metreye kadar ve arkasında ise 14 metreye kadar olan alanı izliyor. Continental , bu yeni trafik güvenliği sistemini kamyonlar ve binek otomobiller için güvenlik sistemleri alanında geniş bir bilgi birikimi ve uzun yıllara dayanan uzmanlığına dayanarak sunuyor.

Yayalar ve Bisiklet Sürücüleri için Trafik Güvenliği Artıyor

Continental , üçüncü nesil kör nokta uyarı sistemi çalışmalarına da çoktan başladı. Gelecekte, yapay zeka ile çalışan radar ve kamera verilerinin bir kombinasyonu, bisikletçilerin ve yayaların hareketlerini tanımlayacak. Bu yeni nesil teknolojiler, en savunmasız durumda olan yol kullanıcıları için trafik güvenliği sağlamaya yardımcı olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir