Continental Güvenilir Yapay Zeka Teknolojisini Sunuyor

Yapay zeka (AI) hareketlilik için giderek daha önemli hâle geliyor. Continental bu nedenle kendi kendine öğrenme sistemi için “etik kod” geliştirerek bu alanda sektörün öncülerinden biri olduğunu gösterdi. Continental Automotive’in baş teknoloji sorumlusu Dirk Abendroth, yapay zekanın yalnızca açık etik ilkelere uygun şekilde programlanması ve kullanılması gerektiğini belirtiyor. Abendroth: “Akıllı algoritmalar otomotiv endüstrisinde otonom araç gibi yeni uygulamalarda büyük rol oynuyor. Bu yüzden yapay zeka temelli karar verme hiçbir zaman ayrımcı olmamalıdır.”

Continental: Yapay Zeka Kararları Şeffaf Olmalı

Continental’in geliştirdiği etik kodlar, AB’nin güvenilir yapay zeka için belirlediği uluslararası etik düzenlemelerle uygunluk gösteriyor. Yeni düzenleyici çerçeve, bilgisayar tabanlı kararların şeffaflığı ve veri güvenliğine odaklanıyor. Eğer önemli kararlar bilgisayarlar tarafından verilecekse; temel koşul olarak insanların bu kendi kendine öğrenme sisteminin nasıl çalıştığını anlamaya devam etmeleri gerekiyor. Veriler nereden alınıyor? Hangi işlem adımları hangi eylemlere yol açıyor? Veriler nasıl saklanıyor? Örneğin İK yönetiminde, yapay zekanın kullanımını içeren iş süreçleri, Continental’in eşitlikle ilgili diğer düzenlemelerine uyuyor mu? Tüm bu sorular ve sorularla ilgili düzenlemeler geleceğin hareketliliğini şekillendirmek açısından önem taşıyor. Etik yapay zeka özellikle kendi kendine çalışan otonom araç modelleri için önem kazanıyor.

Continental Güvenlik Sistemleri Yapay Zeka Teknolojisini Kullanıyor

Continental firmasının yapay zeka teknolojisinden yararlanarak geliştirdiği ürünler arasında; nesne tanıma özelliğine sahip kamera tabanlı sürücü destek sistemleri, kör nokta uyarı sistemleri, dönüş destek sistemleri ve insanlar ve araçlar arasındaki iletişim aracı olarak hareket tanımlama yer alıyor. Yapay zeka teknolojisinden yararlanılan bu gibi sistemler, gerçek zamanlı olarak büyük miktarda veriyi işleyebiliyor ve alınan her yeni bilgiyle daha iyi sonuçlar veriyor.

Yapay Zeka Otonom Sürüş için Önemli

Her geçen gün daha fazla günlük işlem, yapay zeka olmadan düşünülemez hâle geliyor. Akıllı telefonlarda kullanılan sesli asistanlar, tıp sektöründeki teşhis yöntemleri ve navigasyon uygulamaları bunlara örnek verilebiliyor. Continental , geniş ürün yelpazesi için yapay zeka teknolojisine güveniyor. Bu teknoloji otomotiv sektöründe özellikle otonom araç teknolojisi için büyük önem taşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir